Ako stratiť tuk na bruchu

Brazílsky lekár Luis Fernando Correia vysvetľuje, ako sa zbaviť tuku na bruchu:

" Existuje priama súvislosť medzi jedlom a intraabdominálnym tukom, teda tukom, ktorý sa hromadí, keď naša spotreba kalórií je vyššia než naše celkové denné potreby "

 Z toho jednoznačne vyplýva, že pre stratu tuku na bruchu je nevyhnutné, aby ste schudli. Jediný zdravý spôsob ako to dosiahnuť je kombinácia vyváženej stravy a fyzického cvičenia. Vyvážená strava obsahuje správny pomer sacharídov, bielkovín a tukov v potrave. Je potrebné jesť pravidelne počas celého dňa, aby ste zabránili pocitu hladu medzi jedlami. Preferovať by ste mali celozrnné obilniny, ovocie, zeleninu a mäso, najlepšie kuracie, ryby alebo mäso, bez veľkého množstva tuku. Môžete taktiež použiť doplnky výživy ako doplnok, alebo náhradu nejakého jedla na zníženie celkového množstva prijatých kalórií spotrebovaných počas dňa. Doplnky by sa však nemali stať náhradou pre všetky jedlá!

Čaj podporuje chudnutie. Alkoholické nápoje nie!

Pitie čaju pomáha v každodennej hydratácii a fungovaní ľudského tela. Na druhej strane, alkoholické nápoje sú zdrojom sacharidov a pridávajú veľa kalórií bez živín do nášho jedálnička. Alternatívou sú nízko kalorické nealkoholické nápoje. Nealkoholické pivo je vo svojej podstate prírodný iontový nápoj – obsahuje minerálne látky a vitamíny, ako napríklad – B vitamíny, sodík, draslík, horčík a množstvo ďalších látok.

Fyzická aktivita je nevyhnutná!

Zvlášť ženy v dôsledku hormonálnych rozdielov v určitých fázach života môžu mať väčšiu tendenciu priberať. Najefektívnejšie ako stratiť tuk na bruchu, je schudnúť. A aeróbne cvičenie je najúčinnejší spôsob, ako to dosiahnuť. Chôdza, jazda na bicykli, plávanie alebo aeróbne cvičenie v posilňovni je príklad toho čo potrebujete robiť.
Sed ľah nám taktiež môže pomôcť eliminovať tuk na bruchu. Bavíme sa však o tuku ktorý je pod povrchom kože. Vnútro brušný tuk naopak priamo nesúvisí s brušnými svalmi. To znamená, že môžete robiť 2.000 sed ľahov denne, ale vaše brušné svaly budú pravdepodobne málo viditeľné. Za týmto účelom je potrebné spáliť tuk, ktorý ich pokrýva.
Jedným slovom vnútro brušný tuk je váš skutočný nepriateľ a čím skôr si to uvedomíte, tým skôr s ním viete bojovať. A práve proteínová diéta je určená na likvidáciu vnútro brušného tuku.
Málokto si uvedomuje prítomnosť vnútro brušného tuku v tele a to nehovoriac o jeho škodlivých dôsledkoch na celý organizmus. Väčšina ľudí sa domnieva, že cvičením si odbúra tuk, ale nie je to celkom tak. Faktom je, že sa odbúra tuk, ale len podkožný, nie vnútro brušný. S tým si veľa ľudí nevie dať rady a nechápe, prečo sa nevedia zbaviť okrúhleho „bruška“.

Záver: Len kombinácia vyváženej stravy a fyzickej aktivity Vám zaručí dosiahnuť Váš cieľ „bruška“ bez tuku!