Ľuboš Maliňák - Prečo ma očarila švédska spoločnosť SELF Omninutrition

Pri výbere značiek a prípravkov existujú mnohé kritériá. Niekto pozerá na cenu, niekto na pôvod produktov a niekto si striktne stráži kvalitu.

V prvom rade by pri výbere nemala byť prioritou najnižšia cena. Platí (a to sa mi v živote potvrdilo veľakrát) overené: nie sme takí bohatí, aby sme kupovali lacné veci. Mnohokrát je až podozrivo výhodná cena skutočne na úkor kvality produktu (predovšetkým vstupných surovín použitých pri výrobe). A na tom, čo dávame do svojho tela sa naozaj šetriť neoplatí!

Takisto je hlúpe uprednostňovať za každú cenu americké doplnky len preto, že „z Ameriky je všetko najlepšie“. Nie vždy je to tak, často sú predražené len preto, lebo sú spoza veľkej mláky a ich kvalita nie je hodná vyššej ceny.

Tu sa mi javí ako ešte väčší problém to, že americké firmy vyrábajú v mnohých prípadoch dve verzie produktov: jedna je určená pre americký trh a druhá pre Európu. Dôvod je samozrejme ten, že v USA sú povolené niektoré zložky prípravkov, ktoré v Európe povolené nie sú. A zákazník má v tom potom často „hokej“, pretože na našom trhu nie je problém sa dostať k obom verziám.

Z mojej práce v poradni viem, že ľudia často nemajú jasno v tom, či produkt ktorý si chcú kúpiť obsahuje alebo neobsahuje to alebo hento...

 
V tomto kontexte ma preto najviac oslovujú značky, ktoré preferujú pravidlo: kvalita za rozumnú cenu. Ak je takáto spoločnosť z Európy, o to lepšie, pretože je tu záruka deklarovaného obsahu. A ak je to navyše firma zo severu Európy, zo Švédska, ktoré je samo osebe symbolom kvality, je to skvelá voľba!

Švédsko je skutočne zárukou vysokej kvality v mnohých oblastiach: či už je to oceliarstvo, automobilový priemysel alebo aj potravinárstvo. Vyplýva to predovšetkým z povahových čŕt Švédov a ich prístupu k práci, prírode či k životu ako takému. Sú pracovití, zodpovední, precízny a nároční. Nároční na kvalitu vo všetkých oblastiach života.

Pre Švédov je preto samozrejmé, že pri výrobe akýchkoľvek produktov používajú iba tie najkvalitnejšie suroviny a výrobné procesy. Aj ľudia zo spoločnosti SELF Omninutrition sú praví švédski profesionáli, ktorí bazírujú na najvyššej kvalite vstupných surovín. Pri výrobe svojich prípravkov používajú iba špičkové švédske zdroje pochádzajúce zo severskej prírody, o ktorú sa starajú a ktorú si chránia.

Mlieko a mäso získané z hovädzieho dobytka pasúceho sa na švédskych lúkach je spracované odborníkmi v špičkových prevádzkach, najsofistikovanejšími metódami zachovávajúcimi maximálnu možnú biologickú hodnotu jednotlivých zložiek a bielkovinových frakcií.

To je dôvod, prečo považujem doplnky výživy SELF Omninutrition za to „pravé orechové“! A to som počas svojej dlhoročnej kariéry vrcholového športovca vyskúšal nepreberné množstvo značiek doplnkov výživy rôznej kvalitatívnej i cenovej úrovne.

Široké portfólio všetkých podstatných a účinných suplementov na čele s proteínovými prípravkami najvyššej možnej kvality – to je SELF, séria prípravkov určená pre ženy či séria XTREME pre skutočne tvrdo trénujúcich športovcov – to je SELF, kvalita a účinnosť – to je SELF!

MS-SOFIA-2012_vyrez Mgr. Ľuboš Maliňák, Majster sveta a Európy