Tvarohové brownies

Klasické čokoládové brownies aké poznáte si v tomto rýchlom recepte upravíme do lepšej a hlavne viac zdravej verzie s vysokým obsahom bielkovín a vrchnou vrstvou tvarohového krému, ktorý sa rozplýva v ústach. Sľubujeme, že bude nemožné vziať si len jeden kúsok.

 

Suroviny potrebné na cesto (cca 10 kúskov):

  • 3,5 dl jemných ovsených vločiek
  • 35 g čokoládového kazeínu
  • 1,5 PL  kakaa
  • 1 ČL soli
  • 1,5 ČL jedlej sódy
  • 2,5 PL stéviového cukru
  • 1 PL kokosového tuku
  • 0,5 dl jablčného pyré
  • 2 dl mlieka

Tvarohový krém:

  • 130 g smotanového syra Philadelphia 3% (alternatíva: syr Linessa 5%)
  • 130 g nízkotučného jemného tvarohu
  • 1 odmerka vanilkového proteínu
  • štipka vanilkového cukru

Postup:

Do pripravenej nádoby postupne zmiešame všetky prísady potrebné k príprave cesta. Ako posledné pridáme mlieko a jablčné pyré. Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 15x15 cm vymastený bravčovou masťou alebo maslom, takto pripravený plech je ešte potrebné vysypať hrubou múkou. Hmotu vylejeme na plech a pečieme v rúre pri 175° po dobu 15-20 minút. Upečený koláč by mal byť vo vnútri jemný.

Hotový koláč necháme vychladnúť a pripravíme si tvarohový krém, kde stačí dobre zmiešať vyššie uvedené suroviny. Keď je koláč studený, rozotrieme pripravený krém a vložíme ho do chladničky aspoň na 30 minút.

Na záver ho môžeme poliať roztopenou horkou čokoládou na varenie alebo pridať ovocie.

Dobrú chuť !