Tvarohové brownies
Klasické čokoládové brownies aké poznáte si v tomto rýchlom recepte upravíme do lepšej a hlavne viac zdravej verzie s vysokým obsahom bielkovín a vrchnou vrstvou tvarohového krému, ktorý sa rozplýva v ústach. Sľubujeme, že bude nemožné vziať si len jeden kúsok.
Suroviny potrebné na cesto (cca 10 kúskov):
- 3,5 dl jemných ovsených vločiek
- 35 g čokoládového kazeínu
- 1,5 PL kakaa
- 1 ČL soli
- 1,5 ČL jedlej sódy
- 2,5 PL stéviového cukru
- 1 PL kokosového tuku
- 0,5 dl jablčného pyré
- 2 dl mlieka
Tvarohový krém:
- 130 g smotanového syra Philadelphia 3% (alternatíva: syr Linessa 5%)
- 130 g nízkotučného jemného tvarohu
- 1 odmerka vanilkového proteínu
- štipka vanilkového cukru
Postup:
Do pripravenej nádoby postupne zmiešame všetky prísady potrebné k príprave cesta. Ako posledné pridáme mlieko a jablčné pyré. Pripravíme si plech na pečenie s rozmermi 15x15 cm vymastený bravčovou masťou alebo maslom, takto pripravený plech je ešte potrebné vysypať hrubou múkou. Hmotu vylejeme na plech a pečieme v rúre pri 175° po dobu 15-20 minút. Upečený koláč by mal byť vo vnútri jemný.
Hotový koláč necháme vychladnúť a pripravíme si tvarohový krém, kde stačí dobre zmiešať vyššie uvedené suroviny. Keď je koláč studený, rozotrieme pripravený krém a vložíme ho do chladničky aspoň na 30 minút.
Na záver ho môžeme poliať roztopenou horkou čokoládou na varenie alebo pridať ovocie.
Dobrú chuť !